május 30, 2024

Lipóti Faluszépítő Kör

Húsvét 2024

Ősz 2023

Karácsony 2022

Karácsony 2021

Őszre hangolódva 2021

Húsvét 2021

2013 őszén alakult legfiatalabb civil szervezete vagyunk Lipótnak.
A Faluszépítő Kör megalakulása előtt tagjaink rendszerese részt vettek a virágok ültetéseknél és gondozásuknál. Odaadó munkájuk is hozzájárult ahhoz,hogy falunk 2009-ben a Virágos Magyarországért verseny országos első helyezettje lett falu kategóriában. Majd ezt követően,2010-ben a Virágos Európa megmérettetésről is arany fokozattal térhettünk haza.2011-ben Miniszterelnöki elismerésben részesült a település.
A szép eredmények arra ösztönöztek bennünket,hogy alakuljunk egy civil csoporttá,hogy még többet tudjunk tenni falunk szépítéséért.Jelenleg 60 fő vesz részt a munkákban,a fiatal korosztálytól a nyugdíjasokig.
Körünk nyitott,bárkit szívesen fogadunk ,aki ötlettel,és tettel is segíti az előbbre jutást.
 

Mivel foglalkozunk?Mit csinálunk?

Az évek során kialakult periódus alapján végezzük tevékenységünket,kisebb csoportokra,területekre osztva. Tavasz kezdetével fő feladat a virágos növények gondozása. Húsvét előtt a falu több pontján dekorációkat helyezünk ki,az ünnepi készülődés jegyében. Majd májusban az őszi virágok cseréje következik,egynyári palántákra. Ezek folyamatos gondozását igényelnek a nyári időszakban is.Szent Mihály napjára a természet adta terményekkel,és termékekkel készülnek őszi dekorációink,ami szintén a falu több pontját díszíti. A hűvösebb idő beálltával az egynyári virágok cseréje történik,hogy a késő őszi,téli,tavaszi időszakban is virágzó virágokban gyönyörködhessünk. Szinte csak egy szusszanásnyi idő marad az advent kezdetéig. Advent első vasárnapjára karácsonyi hangulatba öltözik a település sok-sok szorgos kéz segítségével. A hozzá szükséges kellékeket már előre, közösen elkészítjük,esténként összegyűlve. Kedves hagyománnyá vált az adventi ablak díszítés is,december 1-24-ig. Örvendetes,hogy a falu lakói is nagyon szépen rendben tartják házuk környékét,előkertjeiket.Ablakaikban virágos ládák virítanak. Rendszeresen nyírják a füvet,még az utcán is! A közintézmények és a vállalkozások is példásan kiveszik a részt környezetük szépítésében. Ennyien összefogva válik településünk még szebbé,élhetőbbé! Megköszönve Mindenki odaadó munkáját!

Tisztelettel:Tóthné Farkas Teodóra
a Lipóti Faluszépítő Kör nevében

Áldott Karácsonyt kívánnak a Faluszépítők!

ADVENTI ABLAKOK LIPÓTON

 Őszi dekoráció 2020

Húsvéti dekorációk 2020

A galériát itt lehet megtekinteni!